Fotók és videó

2023.05.08. 07:00

Nyolc tonna elektronikai cikket szállítottak el Fonyódról

Nagy sikerrel zárult idén Fonyódon az elektronikai hulladékgyűjtés.

K. R.

Fotó: Németh Levente

– Április 28-án és 29-én biztosítottunk lehetőséget az elektronikai hulladékok leadására a helyi lakóknak vagy ingatlantulajdonosoknak. Nem csak háztartási kisgépektől lehetett így megszabadulni, de akár fűnyírót, vagy informatikai eszközöket, akkumulátort is átvettünk, sorolta Erdei Barnabás alpolgármester. 

A fonyódiak éltek a lehetőséggel és folyamatosan vitték a feleslegessé vált kütyüiket leadni. Így végül az elszállítást végző cég 100 köbméter hulladékot vitt el. – Egyre több elektronikai eszközt használunk, így egyre több az ilyen jellegű hulladék is. Szeretnénk tudatosságra ösztönözni az embereket, hogy ezeket ne a kommunális hulladék közé dobják, tette hozzá az alpolgármester. 

A környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektetnek Fonyódon, így a Föld napján szemétgyűjtést szerveztek a városban. A Fonyódi Városvédő és Szépítő Egyesület, az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány, a fonyódi Lions Club és a Nők a Balatonért Egyesület közreműködésével tizennyolc zsák kidobott szemetet gyűjtöttek össze Fonyódon, Bélatelepen és Fonyódligeten az önkéntesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában