Helyi közélet

2023.06.14. 16:38

A "leesett konc" mentheti meg a bio és gyógynövény kereskedő szakmát

A hentesüzletekhez hasonlóan a Magyarországon működő bio- és gyógynövény kiskereskedelmi mikrovállalkozásoknak is óriási szükségük van segítségre a túléléshez.

A szakma legnagyobb érdekvédelmi szervezete - a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetség (BIGYOX) - az Európai Unió által is engedélyezett, mikrovállalkozások egyszeri kis összegű támogatása iránti kérelme már hónapok óta a szakminisztérium asztalán van és elbírálásra vár. Fontos kiemelni, hogy a szövetség nem csak segítségért lobbizik, de támogatja is a kormányzat munkáját - az ágazati stratégia részeként - egy átfogó szakmai munkaanyag megalkotásával, amiről a különböző minisztériumokkal hónapok óta folyamatosan egyeztet. Mindamellett, hogy elismerik a kormány magyar tulajdonú mikrovállalkozások érdekében tett erőfeszítéseit, és üdvözlik a hentesüzletek pályázatának sikeres megvalósítását, bizakodnak, hogy a fel nem használt forrásokból - ha csak részben is - támogatni fogja a kormányzat a nemzetgazdaságilag és egészségpolitikai szempontból is kiemelten fontos mikrovállalkozások megmaradását.

Bizakodnak azért is, mert ez a szegmens az elmúlt 30 évben mindenfajta támogatástól el volt zárva, miközben a nemzetközi multinacionális kereskedő cégek a gyártók elvtelen közreműködésével szinte behozhatatlan versenyelőnyre tettek szert a magyar tulajdonú mikrovállalkozások kárára a magyar piacon. - nyilatkozta Szabó János Ferenc a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetség elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában