Tájház

2023.06.30. 09:48

A tájház falán elhelyezett emléktáblával emlékeztek a falu híres szülöttére

A háromfai önkormányzat és a Háromfáért Egyesület méltóképpen emlékezett meg a falu híres szülöttéről, a Kormos István-, Arany János- és József Attila – díjas Kerék Imre költőről. A tájház falán a rá emlékeztető emléktáblát helyeztek el ünnepi külsőségek között.

Györke József

Szászfalvi László országgyűlési képviselő idézte: „a fa a viharra gyökerével válaszol”. Ilyen gyökér van Kerék Imre és Háromfa között.  Nagy örömmel olvasta a költő utolsó gyűjteményes kötetét. Örül annak, hogy a település büszkén vállalja Kerék Imre munkásságát, aki verseiben gyakran megemlítette háromfai gyökereit. Most pedig a tábla örökké emlékezteti az utódokat is a település nagy szülöttére. Huszti Gábor a vármegyei közgyűlés alelnöke is megemlítette, Kerék Imre maradandót alkotott, mintát és példát is adott, amit követni lehet. Olyan nagyot alkotott, hogy javasolni fogják Somogy értékei közt is megjelentetni. Legyünk büszkék eleinkre – fejezte be ünnepi köszöntőjét. A költő életpályáját Fodor Zsuzsa ismertette, majd Tratnyek Gyula polgármester és Németh István barát és költőtárs emlékezett meg Imréről. A Kerék Imre emléktáblát Mónika lánya és Szabolcs fia leplezte le.

 Köszönetet mondtak a tájház létrehozóinak, az adományozóknak, valamint az egyesület, a nyugdíjas klub tagjainak és a közmunkásoknak az önzetlen és segítő munkájukért. Az avatás után a távolról érkezett vendégeket finom ebéddel és sütikkel vendégelték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában