Támogató szeretet

2023.06.26. 13:08

Cikkünk nyomán: Összefogással keresnek hétvégi házat az idős nőnek

Néhány nap alatt hatalmas összefogás bontakozott ki egy idős nő támogatására, miután a múlt héten egy cikkben bemutattuk, hogy négy éve él egy hétvégi házban Töröcskén, ahol nincs áram és víz. Rövid idő alatt felduzzadt a segíteni akarók tábora, ám újabb probléma lépett fel.

Kovács Gábor [email protected]

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A 65 éves Nyári József Ferencnének minden álma egy önkormányzati szükséglakás. Jelenleg szívességi lakásfelhasználóként él a töröcskei Fenyves utcában, látássérült rokkantnyugdíjasként. Arra kért mindenkit, hogy aki segíteni szeretne rajta, mindennap felkeresheti 16 óra után, hogy megismerkedjen vele és meggyőződjön róla, érdemes-e a támogatásra. A kaposváriak önzetlenségét dicséri hogy néhány nap alatt hatalmas tábor talált egymásra a legnagyobb internetes közösség oldalon, és mindenki szeretett volna hozzájárulni ahhoz, hogy a néni lakhatási körülményei javuljanak. 

A segítőket Juhász Andrea fogta össze, aki 15 éve tevékenykedik segítőként és a kaposvári anyaotthonnak is gyűjt engedéllyel. Nem volt rest megjelenni az idős asszonynál, ahol felmérte a körülményeket, és hogy mire lenne szüksége. Tűzhely, szőnyeg, ágy, festék, bejárati ajtó,és ablak is kellene, tárcsás mosógép,és tartós élelmiszer, függöny és ha valami alternatív ötletetek a világításra, tette közzé. Mindent sikerült megszerveznie, tetőcserére, burkolásra volt szakember, építési anyagok, bútorok gyűltek, a tervek szerint napelemet raktak volna a tetőre. Azonban időközben jelentkezett az egyik tulajdonosa az épületnek, ők az örökösei a hétvégi háznak. Eladni szándékozzák az épületet, ezért nem szeretnék a felújítást. 

– Arra szeretnénk kérni azokat, akiknek van használaton kívüli hétvégi házuk, akár leromlott állapotban, ha az idős asszonyt befogadják, akkor mi elvégezzük a felújítást akár két hét alatt– ígérte Juhász Andrea. – Arra kérjük a hétvégi ház tulajdonosokat, hogy jelentkezzenek. Egy napelem rendszer nekik is komfortemelkedést jelentene.     

Juhász Andrea elmesélte, hogy mi motiválja. Amikor a nagyobbik lánya született, egy nehéz sorsú nővel találkozott a kórházban, először őt támogatta, aztán a többi jött magától. Szerkesztőségünkben jelentkezett Orbán Richárd ács vállalkozó, aki szintén felajánlotta a munkáját, de ő is a tulajdonosok hozzájárulásától tette függővé. Ami biztos, hogy hogy a néninek új szemüvege lesz a jövő héten, a segítők ezt is igyekeznek elintézni. A városban hatalmas tábort mozgatott meg az ügy, ezért remélik, hogy találnak megfelelő szállást a látássérült rokkantnyugdíjasnak.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában