Hatvan családnak segítenek

2023.06.21. 11:30

Ezerkétszáz csirkét osztottak ki Gigében

Az utolsó csirke is gazdára talált Gigében, véget ért a Családi Portaprogram a somogyi településen.

K.G.

Fotó: Kovács Tibor

A Belügyminisztérium megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) tavaly írt ki a pályázatot, amelynek segítségével gyümölcsfákhoz, egynyári virágokhoz, táphoz és összesen 1200 csirkéhez jutottak többnyire sokgyermekes, hátrányos helyzetű családok Gigén. 

Az előnevelt csirkék kiosztása szerdán fejeződött be, mert a tenyésztő több szakaszban szállítottak ki a szárnyasokat. A Családi Portaprogram nagy népszerűségnek örvend a faluban, ezt bizonyítja, hogy a pályázatban rögzített 40 családon kívül még 20-an jelentkeztek. Az önkormányzat senkit sem akart elutasítani, ezért mind a 60 családot bevonták a programba, mondta Bálint Ildikó polgármester. 

Fotó: Kovács Tibor

Majdnem kétmillió forint támogatást nyertek a Belügyminisztériumból, és önerőből 600-zal több csirkét fizettek ki, ez 600 ezer forintjába került az önkormányzatnak, és tápot is vettek hozzá. Folytatják az utógondozást és mentorálást, nem engedték el a családok kezét. A résztvevők a megfelelő tartásról előadást hallgathatnak szakembertől, sokan tojótyúknak nevelik a kapott csirkéket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában