Verseny

2023.06.15. 15:50

Második helyet ért a legnagyobb hetesi ponty

Mintegy kétszázan vettek részt a 10. Csányi Imre Horgászversenyen a hétvégén, melynek a hetesi Pogányvölgyi-víztározó és környéke adott otthont.

Marosi Gábor

A jubileumi eseményre 40 egyéni induló és 13 főzőcsapat nevezett. A horgászok összesen 131,25 kilogramm halat fogtak ki a tóból. Az egyéni versenyt Takács Zoltán nyerte meg 12,83 kilós fogással. A második helyezett Kurucz István lett, aki 9,72, kilogrammnyi halat akasztott meg. A harmadik helyen Kovács József végzett 9,56 kiló hallal.

A csapatversenyben Laci és a boszik bizonyultak a legjobbnak 8,55 kilogrammos fogással. A második helyet a Pozitív kifli csapata szerezte meg. A horgászok egyetlen, de a verseny legnagyobb halával, egy 8 kilós ponttyal állhattak fel a dobogó második fokára. A harmadik helyen a Halkoholisták végeztek 5,85 kilós teljesítménnyel.

A szezonnyitó horgászkupán az ételeket is díjazták. Első lett a Kontyos pontyok elnevezésű csapat. Az aranyérmesek pogányvölgyi pörköltet készítettek kapros túrós puliszkával. Második helyen a Pozitív kifli végzett egy marha babgulyással, a harmadik helyet pedig a Lakópark csapata szerezte meg. A formáció csülök pörköltet főzött gombóccal.

Pavelka Béla tógondnok, Hetes polgármestere lapunknak elmondta, 2013-ban döntöttek arról, hogy a mezőcsokonyai Csányi Pékség alapítójáról nevezik el a horgászversenyt. Csányi Imre ugyanis a helyi horgászegyesület vezetője volt korábban, és mindig szívén viselte a közösséget, sokat tett a horgásztóért.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában