Nem kell megijedni!

2023.06.20. 08:05

Nemzetközi hadgyakorlatot tartanak Magyarországon

A székesfehérvári laktanya ad otthont a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság és támogató eleme Strong Bastion 23 nemzetközi gyakorlatnak. Ezért több katonai járműre lehet számítani a Székesfehérvár Letenye útvonalon, közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

K.R.

Illusztráció

Forrás: honvedelem.hu

A június 19. és 30. között tartó gyakrolat miatt a konvojokat – többek között – katonai konténerszállítók és rakodógépek, katonai teherautók és terepjárók, páncélozott harcjárművek, könnyű gyalogsági járművek és katonai buszok alkotják, katonai rendész felvezetéssel és zárással.

A Magyar Honvédség azt kéri a járművezetőktől, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. 

Arra is felhívták a figyelmet a közleményben, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A HM közleményében leszögezte: Magyar Honvédség és a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság a vonatkozó jogszabályokat minden esetben betartja annak érdekében, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja a civil forgalmat és az állampolgárok közlekedését és napi rutinját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában