Beiktatás

2023.06.17. 21:00

Segít otthont építeni a léleknek

Lőrincz S.

Fotó: Mihaly Abraham

Lelkészkollégák és a helyi társegyházak képviselőinek jelenlétében iktatták be szolgálatába Kocsis Józsefet, a Magyar Pünkösdi Egyház (MPE) kaposvári gyülekezetének lelkipásztorát. A fiatal lelkészt a közelmúltban bízták meg az országos közgyűlésen az MPE közép-magyarországi kerületének vezetésével, s ő látja el a kaposvári Ruhagyár Lakóparkban lévő szeretetotthon lakóinak pasztorálását is. Az ünnepélyes alkalmon Földesi Tamás zirci lelkipásztor, az MPE elnöke hirdette az igét, és ő iktatta be lelkésztársát. Arról beszélt: bölcs építőmesterként alapot adnak, de mindenkinek magának kell rá építkeznie. 
Kocsis József lapunknak elmondta: azt szeretné, ha a kaposvári gyülekezet sokaknak lenne lelki otthona, hiszen az emberek vágynak az Isten után, s a közösségben megélt, érdek nélküli kapcsolatokra. 
A szeretetotthonban zajló, emelkedett hangulatú beiktatást a házigazda Óvári Róbert lelkész, a MPE alelnöke, az MPE szeretetotthonának igazgatója vezette. A szeretetvendégséggel záruló eseményt az otthonlakók kivetítőn követhették. 

Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában