Fotók

2023.06.17. 20:40

Somogyszobon találkoztak a Magyarországi Tájházak Szövetségének tagjai

Másodszor rendezett regionális találkozót Somogyszobon a Magyarországi Tájházak Szövetsége a Vilma Háza Alapítvánnyal karöltve.

Varga László

A pénteki eseményre Somogy, Tolna és Baranya tájházat fenntartó és működtető szövetségi tagjai mellett Fejér és Vas megyéből, valamint Budaörsről érkeztek vendégek, de több polgármester, néprajzos és művelődésszervező is elfogadta a meghívást. 

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ismét nálunk kerülhetett sor a találkozóra, amely a legnagyobb szakmai díj, a tavaly nekünk ítélt ’’ Év tájháza ’’ mellett az eddigi munkánk elismerése is egyben- emelte ki Spanics Ágnes, az alapítvány elnöke. 

A regionális találkozókra a covid időszakát leszámítva amúgy minden évben sor került, amelyek legfőbb célja a tapasztalatcsere és ötletek gyűjtése volt. A szobi rendezvényt is ennek szellemében tartották, így a szövetség húsz esztendejéről, ezen belül is a dél-dunántúli emlékhelyek tizenhat évéről hangzottak el előadások. Nagy érdeklődés kísérte a helyi alapítvány vezetőjének tájékoztatóját is, aki az idén jubiláló Vilma- ház két évtizedéről osztotta meg a tapasztalatait. A hivatalos rész lezárása után a 18. században épült református templomot tekintették meg a részvevők, majd a program a Vilma- házban folytatódott: előbb székelykáposztával, valamint házi készítésű pogácsákkal és süteményekkel kínálták a vendégeket, végül a találkozó a tájház megtekintésével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában