Összefogás

2023.07.23. 15:46

A kadarkútiak siettek segíteni a marócsai jégverés károsultjain

Súlyos károkat okozott Dél-Baranyában a péntek kora esti jégvihar.

Kovács Gábor László

A legnagyobb pusztítás Marócsán volt, ahol az ingatlanok 70 százaléka lakhatatlanná vált. A jégverés alig fél órán át tombolt, de szinte az összes házban a nyugatra néző ablakok és redőnyök betörtek, az autók megrongálódtak, a tetőkön a cserepek összetörtek a pingponglabda nagyságú jégtömböktől. A kárelhárítás azonnal megkezdődött, leszedték a törött cserepeket és ideiglenesen fóliával takarták be a tetőket. 

Szombaton Marócsára sietett egy önkéntesekből álló kadarkúti mentőcsapat is, a munkájukról Karsai József, Kadarkút polgármestere számolt be a közösségi oldalán. A kadarkútiak részt vettek a kárelhárításban, hiszen bennük még élénken él a 2021 júniusi jégverés emléke, amikor náluk 303 épület sérült meg, és a kadarkúti családok 40 százalékát érte kár. Az épületeik tetőszerkezeteit azután 500 önkéntes munkájával sikerült gyorsan letakarni, erre emlékezve nyújtottak hasonló segítséget a kadarkútiak most Marócsán. 

 

A marócsai károsultak támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtést kezdett, az 1353-as adományvonalon egy hívással, vagy egy sms-sel 500 forinttal bárki hozzájárulhat a helyreállításhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában