Balatoni nyár

2023.07.16. 15:50

A magyar tengerre is beköszöntött a kánikula

A 32-33 fokos hőmérséklet és a 27 fokos víz sokakat csábított a Balaton-partra. Megteltek a parkolók, a siófoki Aranyparton tömegek strandoltak.

Sonline.hu

Fotó: Krausz Andrea (likeBalaton.hu)

Szombaton már kora délelőtt sokan érkezett a tópartra a Budapest irányából közlekedő vonatokon, és persze az autósor is jelentős volt. Ahogy a LikeBalaton fogalmazott: baráti társaságok, családok lepték el az Aranypart szabadstrandjait. Strandsátraktól, felfújható vízi alkalmatosságoktól tarkállott a part. A kánikula elől a Balatonra menekültek az emberek ahol a nagy meleget egyetlen helyen lehetett elviselni: a víz mellett. A Balaton déli partján szombaton egy kis szél, és a kellemes, 26-27 fokos (Gyenesdiáson 28 fokos) hullámok hűsítették a strandolókat.

Fotó: Krausz Andrea

A víz minősége és magassága is optimális, a déli parton sem kell sokat begyalogolni, hogy ellepjen bennünket a víz. A büfék és parti éttermek teljes gőzzel üzemelnek, ha sorállás nincs is, a lángosos továbbra is a legnépszerűbb a parton. Főként magyar vendégektől volt hangos a strand, de sok helyen cseh és német beszédet is lehetett hallani.  A napi középhőmérséklet a Balatonnál is meghaladta a 25 fokot. Vasárnap és hétfőn ez tovább erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 fok körül alakul. Fokozódik a kánikula, a déli órákban nagyon erős UV-B sugárzás várható. A Balatonnál a mérsékelt délies szél délnyugatira fordul és megélénkül. Csapadékra nem kell számítani.

 

Balatonlellén sem volt más a helyzet szombaton, az egyik helyi lakos fotói alapján jól láthatóan araszolt a forgalom. A délutáni órákban így nézett ki a Napsugár utca:

A rendezvénypark pedig ilyen volt: 

A Balaton nyugati oldalára, Vonyarcvashegyre is jutott még a tömegből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában