Szőlősgyörök

2023.07.16. 16:41

Akadályok is nehezítették az éjszakai túrát

Éjszakai bagoly-túrát szerveztek a hétvégén Szőlősgyörökön és környékén.

Marosi Gábor

Az eseményen 11 csapat, összesen 116 túrázó vett részt. A táv 12 kilométer volt, a szervezők azonban 10 akadállyal nehezítették a versenyzők dolgát. Kvíz, ügyességi és erőnléti feladatokat kellett megoldani a túra alatt. 

Szárnyasi Zoltán a szervező Együtt Györökért Egyesület elnöke elmondta, a bagoly-túráról egy kollégája mesélt neki évekkel ezelőtt, így ismerte meg az eseményt. Fejér megyében többször megszervezték a programot, melyre a györöki egyesülettel ellátogattak, és annyira megtetszettek nekik a túra, hogy úgy döntöttek Somogyban is megrendezik. – Ha minden igaz, akkor a vármegyében ilyen túrát még senki sem szervezett – mondta Szárnyasi Zoltán. – A madárhoz semmi köze a programnak, csak azért hívjuk bagolynak, mert éjjel zajlik az esemény – tette hozzá a szervező.

A somogyi bagoly-túrán a legfiatalabb 5, a legidősebb résztvevő 68 éves volt. Az első csapat este 9 órakor indult el a györöki sportpályáról, majd negyedóránként indították a többi résztvevőt. A csapatok átlagosan 4 óra 15 perc alatt értek célba. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában