Kalandok

2023.07.20. 09:37

Kifogta a tó csúcsragadozóját

A keszthelyi Gelencsér Csaba büszkélkedhet egy óriási pecafogással, és egy fényképpel, amin látható, hogy sikerült horogra akasztania egy rekorder nagyságú süllőt a Balatonba.

Kovács Gábor László

A gyors fotózás után a hal visszakerült a tóba. A gyerekkori hobbiját horgásztúrák szervezéséig fejlesztette a horgász. Július közepén egy vendégével indultak el süllőzni, pompás eredménnyel. Előbb egy 30 kilós harcsa kapott rá a csalira. Amikor két óra elteltével a horgásztárs kifogott egy méretes süllőt is, ragaszkodott hozzá, hogy a következő fogás Gelencsér Csabáé legyen. A vendég szavára bedobta a a csalit, amivel szinte eltalálta a halat, olyan kapás volt, mintha áramütés érte volna – írta a szerencsés keszthelyi pecás a Facebook-oldalán, a Pergető Kalandokon. Tíz percig fárasztotta, majd amikor a vízből kiemelték, már látta, hogy a Balaton csúcsragadozójával van dolga. Harminc másodpercig tartotta a víz felett a halat, mert a süllő nagyon sérülékeny. Emiatt le sem mérték, de a becslés szerint jóval több volt 10 kilónál és legalább 25 éves. Reméli, hogy más horgásznak is megadatik még a szerencse, hogy készíthessen egy közös fotót a rekorder süllővel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában