Megújult híd

2023.07.05. 18:36

Elkészült a desedai híd: a hordó átgurult, jöhetnek a biciklisek

Hordógurítással avatták fel szerda délután a megújult desedai hidat. Egy projekt harmadik helyszíneként végezték el a munkát, a fejlesztésre 125,3 millió forintot fordítottak, s a tartópillérek kivételével teljes egészében korszerűsítették a hidat.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

– Nemcsak szakmai körökben, hanem általánosan is ismert, hogy az erdőnek hármas funkciója van – hangsúlyozta Fehér István, a Sefag Zrt. vezérigazgatója. – A termelés-gazdálkodás, a védelem, illetve  a közjólét és a rekreáció. A harmadik egyre nagyobb szerepet kap az életünkben, s egyre nagyobb az érdeklődés hazánkban az erdő iránt. 

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is köszöntötte az ünnepség résztvevőit, s kiemelte: a Deseda egyfajta rekreációs övezetünk, amire  nagyon büszkék vagyunk. A turizmus fejlesztésének fontossága kapcsán rámutatott, hogy a Desedánál és a Zselicben is tudatos építkezés zajlik. 

– Kevesen tudják, de valójában egy történelmi pillanat részesei vagyunk most – mondta Seregi János, a Magyar Természetjáró Szövetség elnökhelyettese. – A szövetség 2017-ben elnyert 3,5 milliárd forintos uniós pályázatának utolsó megvalósult elemét adjuk át ma.

Arról is szólt: a híd a gyalogosok és a kerékpárosok számára 365 napon keresztül nyújt biztonságos belépési pontot a gyönyörű zöld területre és azt kívánta, hogy a híd valóságban és képletesen is nyújtson átjutást mindannyiunknak a természetbe, abba a közegbe, ahol a testileg lelkileg is regenerálódhat minden korosztály. Szita Károly, Kaposvár polgármestere részletesen felidézte a Deseda történetét, s elődeink egy csodálatos táji környezetet alakítottak ki. Arról is szólt: ez kötelezettséget is rótt az önkormányzatra, s a város évről évre próbálja fejleszteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában