Zárva az arborétum

2023.04.25. 11:00

Elkészült a híd, de nem lehet használni

Egyelőre még mindig nem látogatható a desedai arborétum.

Marosi Gábor

Fotó: Lang R.

A hídhoz vezető út is le van zárva. – Építési terület, munkaterület. Illetékteleneknek belépni tilos! – ez a felirat fogadja azokat, akik kirándulni szeretnének a tó Somogyaszalóhoz közeli részénél. Az arborétumhoz vezető új gyalogoshíd látszólag már elkészült, azt azonban még nem lehet tudni, hogy a természetkedvelők mikor használhatják. 

A Sefag Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel közös konzorciumban újítja fel a hidat. 

Kovácsné Kiss Zita, a Sefag Zrt. Vadgazdálkodási és Turisztikai Osztályának kommunikációs referense közölte: az arborétumhoz vezető híd felújítása során több technikai és adminisztrációs probléma is előkerült, az időjárási körülmények sem voltak mindig kedvezőek, ezért késik az átadási határidő. Kiemelte, a kivitelezés idején végzett statikai vizsgálatok eredménye miatt részben át kellett tervezni a munkát és újabb hatósági engedélyeztetésre is szükség volt. A használatba vételi eljárás folyamatban van, ennek függvénye, mikor tudják átadni a gyalogoshidat. 

A beruházás a „Somogy bejárható varázsa” elnevezésű programban zajlik. Az Európai Unió által támogatott fejlesztés kivitelezési költsége csaknem 110 millió forint. 

Fotó: L. R.

Címkék#híd#Deseda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában