Utánajártunk

2023.07.11. 14:00

Olvasónk jelezte: Huszonhét dioptriás szemüveggel sem lát

Segítségért fordult szerkesztőségünkhöz egy látássérült asszony, akinek 27 dioptriás a szemüvege, de így is csak közelre lát.

Kovács Gábor László

1575687874

Fotó: fizkes

Most 52 éves, egyéves kora óta beteg a szeme, nem lehet műteni a rendellenességét. A látása folyamatosan romlott, 30 éves korára lett rokkantnyugdíjas. Nagyon kevés a jövedelme, jelenleg albérletben él Vadépusztán. Havonta összesen 53 ezer forintos rokkantnyugdíjból gazdálkodhat, ebből a 30 ezer forintos albérlet kifizetése után nagyon kevés pénze marad. Élelmiszerre sem tud mindig költeni, hetente kétszer főz magának, ezt beosztja, hogy a hét többi napjára is jusson étel. Párjával megesküdtek, de nem élnek egy háztartásban. Az első férjével 25 évet élt együtt, de a férfi meghalt. Ebből a házasságból egy lánya született, aki már felnőtt, 11 éve elköltözött otthonról, és maga is háromgyermekes édesanya lett 30 éves korára. A lánya segíti, amennyire tudja, támogatja, főként a gyógyszerei kiváltásában, és igyekszik, hogy némi többletélelemre is fussa. 
A szembetegségben szenvedő asszonynak utazási igazolványa van, de kell valaki mellé útitársnak, mert egyedül nem utazhat, ezért inkább nem is mozdul ki gyakran vadépusztai otthonából. Tavaly még tudta művelni a kiskertjét, egy kis paprikát, paradicsomot nevelt, de az idén már nem bírja a kiskerttel járó munkát. 
Bármilyen támogatást elfogad, ha egy kevés pénzhez jutna, tartós élelmiszerre, lisztre, étolajra, tésztára költené. Augusztus közepéig maradhat az albérletben, és nem tudja, hogy a házigazda meghosszabbítja-e a tartózkodási idejét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában