Próbaüzem

2023.07.28. 16:03

Tesztelik a tekergőket a Kossuth téren

Olvasóink jelezték, hogy a Kossuth téri közbringa dokkolóknál már ott sárgállanak a Tekergők.

Értesüléseink szerint ismét tesztelik a közbringákat Kaposváron. Tavaly novemberben jelentek meg azok a dokkolók a belvárosban, amelyek majd a járgányok töltését szolgálják. Akkor azt az információt kaptuk, hogy év végére áll fel a rendszer. Azonban műszaki okok miatt ez még nem történt meg. Úgy tűnik most elindult valami, hiszen pénteken már ott virítottak a bringák a Kossuth téren, de olvasóink a Cseri parknál is látták őket. 

A Kaposvári Tekergő 170 biciklivel indul majd el, amelyek mindegyike elektromos rásegítésű lesz. Időközben elindult a Kaposvári Tekergő weboldala is, ahol a tájékoztatóból kiderül, hogy majd bankkártyával és érintéses rendszerrel is lehet fizetni a szolgáltatásért és percenként számolják fel a tarifát. A tájékoztató szerint kilenc sebességes bringák állnak majd szolgálatba, amelyek nagy kapacitású motorral rendelkeznek. Használatukhoz regisztrálni kell a rendszerben, egy alkalmazásba kell belépni és befizetni a bérleti díjat. Ezt követően a felhasználó megkapja az általa az alkalmazásba beírt kódot, amely után lehetőség nyílik az e-bike feloldására és letöltésére.

A közösségi kerékpár rendszere még 2015-ben indult, akkor négy állomáson 26 biciklivel és 6 rollerrel. 2019-ben hozta meg a képviselő-testület a döntést a rendszer bővítéséről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában