Ünnepély

2023.08.27. 17:21

A Berek és Buzsák is befért a látogatóközpontba

Ünnepélyes keretek között csütörtökön este átadták a Berek Látogatóközpontot Csisztapusztán.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– 2017-ben nyert az önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán és 504 millió forintból készülhetett el a turisztikai attrakció – mondta el Kara Lajos, Buzsák polgármestere. Az épület szinteltolásos kialakítású, a félszinteket lépcső és akadálymentes lift köti össze. A hűtés-fűtést és a melegvíz-ellátást hőszivattyús rendszer biztosítja. Az emeleti részen interaktív kiállító- és játéktér valósult meg, ahol olyan játékok kaptak helyet, amelyeken a Berek élővilága és Buzsák népművészete köszön vissza. 
– A látogatóközpont a nyári szezonban rossz idő esetén is képes alternatívát nyújtani a turisták számára, másrészt a szezon után kikapcsolódási lehetőséget kínál a családoknak – mondta el Kara Lajos. 
Móring József Attila ország­gyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: Csisztafürdő az évek óta tudatosan fejlesztett térség meghatározó turisztikai látványossága. 


– A térség turisztikai vonz­ereje a fejlesztéseken keresztül növekszik. Az egyik a kisvasút, a másik a jelenleg épülő fonyódi-csisztai út, valamint maga a fürdő és környezetének fejlesztése, amelyeknek része a most átadott látogatóközpont – mondta el Móring József Attila. 
Az ünnepélyes átadón részt vett Latorcai Csaba, parlamenti államtitkár, területfejlesztési miniszterhelyettes, Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke és Huszti Gábor alelnök. A szervezők helyi finomságokkal is vendégül látták a megnyitóra érkezőket, majd pedig egy drónshow-val szórakoztatták a meghívottakat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában