Jegyzet

2023.08.04. 10:03

Izgalmas unalom

Turbéki Bernadett

A szünidőben legszívesebben elfelejtenénk az iskolát, bár néhány szülő titkon visszasírja azt a nyugalmi időszakot, amikor még zavartalanul dolgozhatott, amíg gyermeke az ismeretszerzéssel volt elfoglalva. Ám a vakáció idején is kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor kötelező valamiféle tudást elsajátítani. Nem kell mást tennie a családnak, csak repülővel indulni a vakációra. Ott azonnal felelevenednek az iskolás élmények, amikor a balesetvédelmi oktatást tartja a repülőgép személyzete. Unalommal és félelemmel telt érzések kavarognak ilyenkor a zsigereinkben. Talán ezt elégelte meg az a steward, aki egyénire vette a biztonsági oktatást. Bűvésztrükkökkel és színpadias elemekkel „bolondította meg” az előadását és az utasok jókedvét. Az oktatás kimondottan élvezetesnek bizonyult, néhányan rögzítették is, hogy azt a világhálón közkinccsé tegyék. 

Az előadás láttán az jutott eszembe, milyen apró dolgokon múlik, hogy egyébként rettenetesen unalmas témát izgalmassá tegyünk a nézők számára. Mennyi gyerek indult volna el más irányba, ha bizonyos tantárgyakat vonzóbbá tettek volna számára érthető és élvezetes előadásmóddal. 

Sok tanárom volt, akik segítettek megtalálni az utamat, ám akadt, akinek nem sikerült felkeltenie az érdeklődésemet a tantárgya iránt. Utólag jöttem rá, ha talán máshogy magyarázták volna, már az órán megjegyzem a tananyagot. Milyen jó volna, ha az unalmas előadók most titokban megnéznék a repülőgépen rögzített felvételt és előadásmódot, tanulnának a témát izgalmassá varázsoló személyzettől, hogy szeptembertől felkeltsék a tanórákon szunyáló diákok érdeklődését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában