Fotók

2023.08.13. 18:14

Jól sikerült a roma nap Belegben

Sikeresen zajlott le Belegben a IV. roma nap – mondta Károlyi Zsolt a helyi romák elnöke, aki 2019 óta látja el azt a feladatot.

Györke József

Sokan vettek részt a főzőversenyen, ahol mindenki saját anyagból gazdálkodott. Sokféle roma étel készült. Egy kikötés volt, hogy a punyát a helyszínen kellett elkészíteni.

Tatai Ferenc, a romák megyei elnöke elhozta a megye és a Barcs környéki roma közösségek üdvözletét. Minden szervezetüknél fő cél a roma hagyományok, különösen a roma kultúra megőrzése és az utódok részére történő átadása. Ezt szolgálta a mai nap is. Örül annak, hogy ilyen sokan eljöttek. Gratulált az ifjú focistáknak és a főző csapatoknak. Vámosi Róbertné polgármester asszony is üdvözölte a jelenlévőket. Ők is neveztek kis csapatával a főzőversenyre.

A főzőverseny zsűrije szerint a legfinomabb a „Főzőcske” csapat lecsós húsa nokedlivel volt. Őt követte Károlyi Zoltán és a „Titkos” csapat csülkös pacalja. A három csapat részvételével lezajlott kispályás foci villámtornát a „Belegi kicsik” nyerték. Csordás Milán volt a legjobb kapus, Károlyi Bálint a legjobb mezőnyjátékos. A gólkirályi címet Ignácz Balázs érdemelte ki.

A gyerekek pattogatott kukoricát és vattacukrot kaptak, miután az ugráló várakban kiugrálták magukat. A színpadra lépőket nagy taps fogadta. Ügyesek voltak a Mezőcsokonyai Árvalányhaj táncos lányai, majd jött Berceli Kincső és zenekara, a Kunki Family trió és Guccika. akik roma mulatós dalokat adtak elő, melyet a közönség kísért dalával és táncával. Késő délután mindenki jókedvűen tért haza otthonába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában