Sonline.hu videó

2023.08.27. 11:15

Jótékony céllal égették a gumit Somogyváron

A látványos stunt show vonzotta a legtöbb embert a somogyvári kilencedik nyárbúcsúztatón.

Koszorus Rita

Fotó: Kovács Tibor

A Széles Út Egyesület rendezvényén egész nap programok várták a családokat és a benzingőz szerelmeseit Somogyváron. Rekkenő hőségben kezdtek gyülekezni az emberek délután a Május 1. utca két oldalán. Árnyékot csak nagy nehezen lehetett találni, de az igazán elszántak még az égető napsugarakat sem bánták, hiszen jól akarták látni Mókus elképesztő mutatványait. 

Herczeg Balázs a forró aszfalton zsonglőrködött motorjaival, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a mutatványokat. – Nekem nagyon tetszik az egész, örülök, hogy vannak ilyen rendezvények a faluban, meg jó reklám a vállalkozásomnak is, mert pont a cégtábla előtt van a bemutató, mondta Márkus Péter, aki háza kapujából nézte a motoros programot.

mókus
Fotó: Kovács Tibor 

Nagyon sok kisgyerek is kilátogatott a bemutatóra és szájtátva nézték a motoros produkciót. – Én azt várom, amikor átfordul a motorral – mondta egy kisfiú az árnyékban ücsörögve. 

Több százan jöttek el Mókus bemutatójára, de a reggeli gyerekmotoroztatáson is szép számmal voltak érdeklődők. A cross bemutatót, tréfás vetélkedő követte, ahol blokkot és felnit is kellett hajítani a nevezőknek. 

A szervezők az idei somogyvári motoros nyárbúcsúztatón nagyobb hangsúlyt fektettek a jótékonyságra. –  Felkértünk a Geszti Szilárd Alapítványt, hogy javasoljanak nekünk egy somogyvári fiatalt, akinek segíthetünk. Ezért a mai napon a különböző helyszíneken egy egyetemista lány javára gyűjtünk, akinek a tanulmányaiban szeretnénk segíteni, mondta el Tisza Kovács Balázs, a Széles Út Egyesület elnöke. 

A papi áldás előtt nem ártott kifényesíteni a plexit. 
Fotó: KovácsTibor


Délután papi áldást kértek a nyárbúcsúztatón résztvevő motorosok járgányaikra, amelyet meg is kaptak a somogyvári templomban. Ezután útra keltek a kétkerekű járgányok kedvelői és meg sem álltak egészen Fonyódig. A túra után, Somogyvárra visszatérve este rock koncertekkel folytatódott a rendezvény a Széchenyi téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában