Találkozó

2023.08.27. 21:00

Káposztát főztek a nagymamák

Öt nyugdíjasközösség részvételével immár harmadik alkalommal tartották Kapofüreden a Deseda menti nyugdíjas szövetség nagyik káposztafőző napját, amelynek ezúttal is a helyi egyesület volt a házigazdája.

Varga László

Valkó Ferencné, a tevékenységét jelenleg szüneteltető somogygeszti nyugdíjasklub vezetője is remekül érezte magát. 

– Sajnos a gesztiek elfogy­tak, és mivel nagyon hiányzott a közösségi élet, két éve Füredre igazoltam. Azóta a versenyen is a helyiek csapatát próbálom erősíteni – árulta el. Hogy nem akárhogyan, azt az elkészült töltött káposzta is ékesen bizonyította. Évekkel ezelőtt a BM nyugdíjasok is kívülről erősítettek Mátés Julianna személyében, aki nem csak imád főzni, de az elkészült húsos káposzta alapján kijelenthető, hogy tud is. – Édesanyámtól tanultam a receptet, amit egy kicsit saját ízlésemre módosítottam, remélem, a többieknek is bejön – mondta a főzés befejezésekor. 

A versenyt Nagy Attila rész­önkormányzati képviselő, a zsűri elnöke értékelte. – Nem tudtunk különbséget tenni az ételek között. Mindegyik sajátos, egyéni ízvilággal rendelkezett, egytől egyig jól elkészített, tartalmas káposztás étel volt – hangsúlyozta. Így aztán minden résztvevő emléklapot és egy szép kis tálcát kapott ajándékba. Varga Józsefné, aki egy személyben a szövetség és a kaposfüredi szervezet elnöke is, a találkozó végén lapunknak elmondta, hogy a hagyományos füredi káposztás naptól függetlenül a szépkorúak igényelték az önálló rendezvényt, amit az egyre nagyobb érdeklődés is alátámasztott. Ezúttal is egy csapattal több nevezett a versenyre, és a résztvevők száma is a százötvenhez közelített. 

– A találkozóval az egymáshoz tartozás érzését és a települések közötti kapcsolatokat kívántuk erősíteni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában