Közös kincsünk

2023.08.10. 12:00

Megmutatják, hogy milyen sérülékeny a Balaton

Marosi Gábor

Balaton Kulturális és művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit a Balatorium elnevezésű programsorozat, melyet augusztus 19-e és 27-e között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében rendeznek meg. A szervezők a lehető legtöbb megközelítésben zenén, beszélgetéseken, workshopokon, lassú tájbejárásokon, művészeti aktivitásokon és gasztronómiai programokon keresztül mutatnak majd rá a Balaton sérülékenységére. 
A programok Örvényesen, Tihanyban, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művésztelepén, valamint Salföldön zajlanak. A hét eseményei augusztus 19-én, szombaton egy ökológiai szemléletű gasztronómiai sorozattal, a Balatorium menüvel kezdődnek. A Balaton környéki vendéglátóhelyek és éttermek olyan étel-, italkóstolókkal készülnek, melyek szemléltetik a balatoni régió ökológiai kihívásait a konyhai alapanyagoktól kezdve, a tóban lezajló folyamatokon keresztül, az élelmiszer-ellátási láncok környezeti kérdéséig. Marosi G. 
 

Balatoni vendéglátóknak is szerepe lesz a programban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában