Fotók

2023.08.02. 17:16

Michelin-csillaghoz hasonló elismerést kaptak a lellei bonbonok

Újabb elismerést szereztek Földes Csilla bonbonjai. Ezúttal a londoni Great Taste világversenyen kapott csillagos minősítést mézes-gyömbéres és kajszibarack pálinkás bonbonja.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth Levente Foto

Tavasszal nevezett, majd küldte el futárral bonbonjait a lellei Földes Csilla Londonba. Első ízben indult a Great Taste világversenyen, amelyen különböző kategóriákban csaknem hatezer ételt, italt, édességet bíráltak a zsűri tagjai.

– Ez olyan elismerés, mikor az éttermeknek Michelin-csillagot adnak, a Méz & Gyömbér két csillagot, a kajszibarack pálinkás egy csillagot kapott – mondta Földes Csilla, Csilli Choco Bons tulajdonosa. Hozzátette: a zsűriben a gasztronómiai szakemberek mellett, vloggerek, szakújságírók foglaltak helyet és már az induláshoz komoly kritériumoknak kellett megfelelni. Például a terméknek már egy éve forgalomba kellett lennie.  A bírákat lenyűgözte a pálinka, csokoládé és finom sárgabarack íz egyensúlya és kiemelték a művészi színezést, a fényes megjelenését az édességnek. A mézes-gyömbéres bonbonja az egyik bírót az erdő éjszakai égboltjára emlékeztette. 

– Kedden délelőtt tudtam meg az eredményt és libabőrös lettem, mikor olvastam a véleményezést, ami arra sarkall, hogy még finomabb, különlegesebb, más ízvilágú bonbonokat készítsek nemzetközi versenyen – tette hozzá a bonbonkészítő. Megjegyezte: a szakmai zsűri két másik, nem nyertes bonbonjánál azt tanácsolta, hogy az étcsokoládét fehér csokoládéra cserélje, valamint a gyümölcs savasságát visszavennék. Megjegyezte: sok magyar kézműves nevezett a világversenyre, de csak kevesen kaptak csillagos minősítést. 

– Nem a kísérletezés híve vagyok, hanem a vásárlói visszajelzések alapján indulok versenyeken – emelte ki Földes Csilla. -Szoktam mondani, hogy az ümmögést imádom, mikor egy bonbon kóstolásakor ümm, de finom szavakat hallom, ez tölt fel és visz előre az utamon – tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában