Az év bonbonja

2023.05.28. 10:14

A legeredményesebb nevező volt a lellei Csilli Choco Bon's

Mint arról korábban már írtunk a balatonlellei Csilli Choco Bon's alapítója, Földes Csilla is több kreációval indult az idén először meghirdetett Gyulai Pálinka bonbon versenyén.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A nevezett édességei közül 5 érmet nyert, s ezzel a legeredményesebb nevező díját is kiérdemelte, a pécsi Heaven's Chocolate Kft.-vel együtt. 


A versenyre Magyarországon működő vállalkozások nevezhettek, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatták fel. Nevezni lehetett krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálták a meggypálinka felhasználásával készült édességeket. Utóbbiból 41, az egyéb pálinkák felhasználásával készült bonbonból 66 darabot neveztek be. A mintákat 50 pontos rendszerben bírálta a hattagú, főként cukrászmesterekből álló zsűri, figyelve azok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában