2024.03.16. 10:38
A hét süteménye: darás krémes
Nem múlhat el a hétvége házi desszert nélkül, amelyből ezúttal a darás krémest hoztuk.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1db tojás
20dkg cukor
35dkg búzadara
10dkg darált dió
1csip só
2ek kakaópor
0.5csom sütőpor
3dl tej
A krémhez:
5dl tej
6ek liszt
15dkg vaj
15dkg porcukor
1tk vaníliakivonat
0.15dl rumaroma
A csokoládémázhoz:
1tábla étcsokoládé
1ek vaj
tortadara
ELKÉSZÍTÉS
Habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összekeverjük. Ezután hűtőszekrényben pihentetjük 3 órát, és közben félóránként átkeverjük.
A tejet simára keverjük a liszttel, majd folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzük. A vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd csomómentesre keverjük a kihűlt, főzött krémmel. Végül vaníliával ízesítjük.
A darás masszát 3 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt (kb. 20x30 cm) tepsibe kanalazzuk, majd egyenként 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, az egyik lapra rákenjük a krém felét. A második tészta alját és a tetejét meglocsoljuk a rumaromával, majd ráborítjuk a krémre, rásimítjuk a megmaradt krémet, és lefedjük a harmadik tésztalappal.
A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk a tortadarával, és pár órára a hűtőbe tesszük.