Helyi életstílus

2024.03.16. 10:38

A hét süteménye: darás krémes

Nem múlhat el a hétvége házi desszert nélkül, amelyből ezúttal a darás krémest hoztuk.

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1db    tojás    
20dkg    cukor    
35dkg    búzadara    
10dkg    darált dió    
1csip    só    
2ek    kakaópor    
0.5csom    sütőpor    
3dl    tej    
A krémhez:
5dl    tej    
6ek    liszt    
15dkg    vaj    
15dkg    porcukor    
1tk    vaníliakivonat    
0.15dl    rumaroma    

A csokoládémázhoz:
1tábla    étcsokoládé    
1ek    vaj    
tortadara

ELKÉSZÍTÉS
Habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összekeverjük. Ezután hűtőszekrényben pihentetjük 3 órát, és közben félóránként átkeverjük.
A tejet simára keverjük a liszttel, majd folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzük. A vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd csomómentesre keverjük a kihűlt, főzött krémmel. Végül vaníliával ízesítjük.
A darás masszát 3 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt (kb. 20x30 cm) tepsibe kanalazzuk, majd egyenként 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha a tészta kihűlt, az egyik lapra rákenjük a krém felét. A második tészta alját és a tetejét meglocsoljuk a rumaromával, majd ráborítjuk a krémre, rásimítjuk a megmaradt krémet, és lefedjük a harmadik tésztalappal.
A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk a tortadarával, és pár órára a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában