Fotók

2023.08.12. 17:36

Szinte üres kosárral mentek haza a termelők Petörkéről

Már kora reggel sokan érkeztek a Petörke-tóhoz portékázni szombaton.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Több, mint tucatnyi őstermelő kínálta finomabbnál finomabb készítményeit, ételeit. Sági Judit Újvárfalváról érkezett mangalica termékeivel. 

– Mindössze pár májkrém és egy-két szál kolbász maradt, a többi húskészítményünket hamar elkapkodták – tette hozzá az őstermelő. Tőle nem messze tizenegy óráig az utolsó tepertős-magvas pogácsák is gazdára találtak. 

Decsi Andrea kézműves csokoládéja mellett sós karamellt kínált. Levendulás mézet, sőt még csomózott kutyapórázt, levendulás mézet és frissen szedett és megfőzött csemegekukoricát is vásárolhattunk. Fonott kosarakból sem volt hiány. 
– Próbálok picit alkudozni és akkor elviszem a nagyobb kosarat – mondta el az egyik vásárló. 

Fotók: Lang Róbert

Sokan érkeztek a Petörke Portékára a környékbeli településekről és Kaposvárról is. 
– Amikor csak van időm, akkor kijövök hétvégén, itt olyan finomságokat tudok vásárolni, amelyeket máshol nem – mondta Kiss Károlyné. Az erős paprikát kedvelőknek körtés, meggyes és barbecue ízesítésű szószokat, krémeket kínált Frühwirth Felicián. A nagyatádi kistermelő három éve foglalkozik feleségével chili paprika termesztéssel. 

– Idén szeptember közepén várható a szüret, sajnos a sok csapadék és a hűvös tavasz megviselte a paprikákat is, de bízunk benne, hogy lesz megfelelő mennyiségű alapanyag a paprikakrémekhez – tette hozzá. Márciusban adták át a szövetkezeti boltot, így a termelők és a vásárlók kevésbé vannak kitéve az időjárás szeszélyeinek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában