Év magyar fotósa

2023.08.30. 14:00

Víz alatt a legjobb a kaposvári fotós

Az év magyar fotósa fődíjat nyerte el ifjabb Lőrincz Ferenc a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége pályázatán.

Koszorus Rita

A kaposvári búvárfotós a magyar fotográfia napján vehette át az elismerést, miután a beküldött 10 képéből 8-at beválogatott a szakmai zsűri a legjobbak közé. Köztük azt a kettőt is, amelyeken a kaposvári Adorján SE búvárúszóit örökítette meg tempózás közben. 

– Sokat fotózom a búvárúszókat, a nyertes fotókon Matthew Hamlin és Lengyeltóti Bence látható, akiket a Virágfürdőben fotóztam – mondta ifj. Lőrincz Ferenc. – A fotók olyan szemszögből mutatják meg a sportolókat, amilyenből a közönség nem láthatja őket, az úszók szinte nekimentek a kamerának. 

Fotó: Ifj. Lőrincz Ferenc

– Sport témában nehéz újat mutatni, mert ugyanazt a pillanatot már sokan és sokszor megörökítették, de úgy érzem, hogy a második és negyedik helyezett képeimmel mégis sikerült egy újfajta látásmódot mutatnom – tette hozzá a kaposvári búvárfotós. A búvárúszókról készült képek mellé a Vörös-tenger, illetve az Atlanti-óceán mélyén lévő hajóroncsról, a vadászó tűzhalról és a tisztogató íjhalról készült képei is bekerültek a válogatásba. 

Az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa fotóművészeti pályázatra az idén 184 alkotó regisztrált, 136-an töltöttek fel képet és összesen 2809 fotó érkezett be. Az érvényes pályázatokból a legmagasabb pontozást elért 101 képet állították ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában