Elismerő szavak

2023.09.05. 10:39

A női séfek hírét viszi a nagyvilágba a Konyhám alapítója

Két balatoni séf is bekerült a Michelin Guide legfrissebb számába, egyikük a balatonfenyvesi Szikra Gabriella, aki a fonyódi Konyhám Stúdió 365 megálmodója.

Koszorus Rita

Forrás: Konyhám 365 FB

Az angol nyelvű cikkben Szikra Gabriella elmesélte, hogy már 14 évesen tudta, hogy séf szeretne lenni. A szakmában sok mindent kipróbált, tapasztalatokat gyűjtött külföldön Spanyolországban, Németországban, Ausztriában, de több híres magyar étteremben is dolgozott mielőtt megnyitotta volna a Konyhámat Balatonfenyvesen.

A különleges gasztronómiai élményt kínáló vendéglátó helyről mi is többször írtunk, ám ez a büfé szezonális volt, viszont a Séfek séfe című műsort is megjárt szakács egy egész évben nyitva tartó helyet szeretett volna. Ezt 2021-ben valósította meg, amikor megnyitott Fonyódon a Michelin Guide által korábban díjazott Konyhám Stúdió 365 a város központjában. 

Elmesélte azt is a magazinnak, hogy sok minden inspirálja a főzésben, így a helyi és szezonális hozzávalók, de azt is fontosnak tartja, hogy feledésbe merült ételeket újra divatba hozzon. Megkérdeztük Gabriellát, hogy milyen ételeket tenni újra trendivé. – A bakonyi sertésbordát már nem nagyon látom az étlapokon, de ilyen a hortobágyi palacsinta is. Ezek nálunk megtalálhatóak, de télen felraktuk az étlapra az újragondolt Dubarry szeletet, amit még gyerekként tanultunk készíteni. Ezeket rendszeresen elővesszük ajánlatba vagy állandó kínálatba, hogy visszahozzuk egy kicsit gyerekkorunk ízeit, mondta a balatoni séf a Sonline-nak. 

A gasztronómiai szaklapban megjelent cikkben elmondta: nagyon szívesen készít vegán és vegetáriánus fogásokat is. – Nagy kihívásnak tartom az ilyen ételeket és én szeretem a kihívásokat, mondta Szikra Gabriella. 

Forrás: Konyhám 365 FB

A déli parti szakács azt is elmondta, hogy a jövőben szeretné tovább bővíteni szakmai ismereteit, más top éttermeket felkeresve még több tapasztalatot gyűjteni. És szeretne az étlapra minél több helyi termelő által előállított alapanyagot feltenni, hiszen a fenntarthatóság nagyon fontos számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában