Fotók

2023.09.26. 17:52

Az egykori kúria helyén épült új bölcsi Nagybajomban

Az egykori Pataki-kúria helyén épült új bölcsőde épületet adták át kedden Nagybajomban.

Andricz Gabriella

Fotó: Kovács Tibor

A település önkormányzata és a Somogy Vármegyei Önkormányzat által konzorciumban megvalósult 350 milliós beruházás szeptember eleje óta maximális kihasználtsággal működik, öt munkahelyet teremtve 36 gyermekkel. 

Törő Krisztina, a nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde vezetője ismertette az épület adottságait, amely a kor igényeienk megfelelően biztosítja a kicsik ellátását. Kiemelte, hogy a három tágas, világos csoportszobával, udvarral, életkorhoz alkalmazkodó eszközökkel felszerelt intézmény alkalmas lehet egyéb foglalkozások, tréningek, megvalósításához is. 

Pirka Mátyás, a város polgármestere elmondta, hogy a településen 2020-ban elindult projekt megvalósulása nem volt teljesen zökkenőmentes, a koronavírus és az energiaválság alaposan átírta a számításokat.

– Egy kis ékszerdobozzal lett gazdagabb a település, a legértékteremtőbb beruházás az új bölcsőde, a jövő záloga, amely egyben a fiatalok megtartó erejét és az anyák munkába állását elősegítve a város értékét is emeli. A polgármester elmondta továbbá, hogy az intézmény a kétszáz férőhelyes óvoda részeként az Oktatási Hivatal bázisintézményeként is működik.  

Biró Norbert, a Somogy Váregyei Önkormányzat elnöke köszöntőbeszédében kitért arra, hogy a természetesen a gyermekeknek az a legjobb, ha családban nő fel, de sajnos a mai gazdasági körülmények ezt nem minden esetben teszik lehetővé, ezért lehet jó lehetőség, ha magas színvonalú elhivatott szakemberek között töltik mindennapjaikat a kicsik. 

– Aki bölcsödét épít, jövőt épít, bízik a jövőben, abban, hogy fejlődés lesz – köszöntötte Neszményi Zsolt főispán a megjelenteket, majd elmondta, hogy 2010 óta megháromszorozódott a bölcsődék száma Somogyban, és megkétszereződött a férőhelyek száma is. – Somogyban több mint hetven bölcsőde működik 1350 férőhellyel, és további fejlesztések is várhatók – tette hozzá a vármegye főispánja. 

Az épületet Horváth András plébános, valamint Rozgonyi Emőke és Bódis Tamás lelkipásztorok áldották meg, az eseményt az óvodás kisgyermekek műsora zárta. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában