Helyi közélet

2023.09.14. 14:39

A hét végén kezdődik a Szakrális Művészetek Hete rendezvénysorozat

Ezúttal is gazdag programsorral rukkoltak elő a Szakrális Művészetek Hete szervezői. A „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15) mottóval meghirdetett, szeptember 16–24. között zajló Ars Sacra Fesztiválhoz Kaposvár több mint egy évtizede csatlakozott.

Lőrincz Sándor

A rendezvénysorozat szeptember 17-én 17.30 órakor a református templomban veszi kezdetét, ahol Dévai Nagy Kamilla és tanítványai Krónikás­ének a szeretetről címmel adnak koncertet. E nap délelőttjén a Szent Margit-templomban koncertmise lesz; a Vikár Béla Vegyeskar Joseph Gruber Missa Auxilium Christianorum című művét adja elő. Rumszauer Miklós plébános Huszti Zoltán atya „Zöld maszkok” című kiállítását ajánlja az érdeklődők figyelmébe. 18-án 17.30 órakor az evangélikus templomban szintén egy komolyzenei koncert és egy egyházzenei előadás várja a publikumot A templom éneke címmel. 19-én 18 órakor udvari muzsika csendül fel a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona Ruhagyári Lakópark­jában; ezen a CapPuccini Kórus és a Sonoro duó – Bogáthy Gábor trombitaművész és Szili Zoltán orgonaművész – működik közre. 20-án 16.30 órakor a Takáts Gyula Könyvtárban kezdődik az „Éljünk békében!” címmel meghirdetett rajzpályázat kiállítás-megnyitója és díjkiosztója, 17 órakor a „Nincsen béke remény nélkül” című kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket. 21-én 18 órakor a Szent Fausztina Irgalmasság Házában (Németh I. fasor 2.) rendezik meg Balaton Aliz és Nemes Kata szerzői estjét „Keresd a békéd!” címmel, 22-én 18 órakor a Szent Imre-templom ad otthont a Kaposvári Zenekedvelők Kórusa hangversenyének. 24-én 17 órakor K. Várnagy Márta kaposfüredi magángalériájában „Főhajtás a mesterek előtt” címmel Kling József szobrászművész kisplasztikáiból nyílik kiállítás. A hét folyamán a Hajléktalanszállón zenés irodalmi est lesz, a Kultúr Találka Együttes a Borostyánvirág Anyaotthonba, Gál Laura énekművész pedig a Napsugár Központba viszi el a Teremtő énekes-dalos üzeneteit. 
A vármegyeszékhelyen kívül Balatonszemesen Amikor átölelt az Isten címmel Mády Ferenc festményeiből nyílik kiállítás a Latinovits művelődési házban. A helyi katolikus templomban 22-én 20 órakor a balatonföldvári Sonoro Kórus koncertezik. Balatonkilitiben a Szent Kilit-templomban 16-án 18.30 órakor Várszegi Asztrik atya osztja meg gondolatait a békéről. A kőröshegyi faluházban 22-én 18 órakor Csókay András idegsebész Jézus jelenléte a tudományban címmel tart előadást, a karádi templomban 23-án 15 órakor orgona-trombita koncert várja a közönséget. Több balatoni település is csatlakozott a rendezvényhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában