Tanulás

2023.09.05. 11:06

Bántott szakma, de csodás hivatás

Kovács Gábor László

Az elmúlt 19 év legmagasabb hallgatói létszámát jegyezhették fel a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE ETK). Ez azt jelenti, hogy az új tanévben a 6310 elsős hallgató közül 1336 az egészségtudományi kar hallgatója, vagyis az első évfolyamosok 22 százaléka, tehát minden ötödik diák egészségügyi területen tanul. Hétfőn a Kaposvári Képzési Központon kívül Pécsen, Szombathelyen és Zalaegerszegen is tanévnyitót tartottak. Kaposváron a hallgatói létszám stabil, az új tanévben 166-an nyertek felvételt, 46-an nappali és 120-an levelező képzésben. A cél, hogy a hallgatók kezét megfogva, mentorálva elvezessék őket a munkahelyig – jelentette ki a 2023/24-es tanév kaposvári megnyitóján professzor Ács Pongrác, az ETK dékánja. 
– A kitartás a legfontosabb, mert a hallgatóknak önállóan kell döntést hozniuk, és sok lehetőség áll előttünk – hangsúlyozta Stromajer-Rácz Tímea, a Kaposvári Képzési Központ igazgatója. 
– Önökön múlik a magyar egészségügy jövője! – fordult a hallgatókhoz Héra Eszter, a Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója, aki szerint a tanulók tragédiákat és gyógyulásokat egyaránt látnak majd. 
– Ma ez az egyik legbántottabb szakma, de csodálatos hivatás és óriási felelősség – hangsúlyozta köszöntőjében Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke. 
Pintér Rómeó, kaposvári alpolgármester kiemelte, hogy az Egészséges Kaposvár programban, a prevenció és a szűrővizsgálatok terén számítanak a hallgatók együttműködésére. A tanévnyitón dékáni elismerésben részesült Szarka Villő, radiográfia szakos végzett hallgató. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában