Piaci körkép

2023.09.01. 16:09

Bőségesen válogattak a gyümölcsökből a vásárlók a Kaposvári Nagypiacon

Bőséges gyümölcs és zöldség kavalkád tárult péntek reggel a piaci vásárlók elé, a friss portékáktól roskadoztak az árusítóhelyek.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A tanévkezdéskor sok szülő extra adag vitamint tárazott be a gyermekeknek.

– Lédús, rendkívül finom a paradicsom – dicsérte az árut az egyik sántosi őstermelő. A befőzésre kiválóan alkalmas áru kilója 900 forintot kóstált, méretes darabok sorakoztak az asztalon, az egyik kereken 48 dekát nyomott. A zelleren, cukkinin és a sárgarépán kívül padlizsánt is árult, utóbbiért kilónként 500 forintot kért. Néhány lépéssel távolabb őszi barack hegy fogadta a vásárlókat: a látrányi portéka szépen fogyott, kilóját 1000-1200 forintért mérték. A dinnyerajongók a sellyei sárga, illetve cukor dinnyéhez  – kilónként  – 499 forintért juthattak. Az almapaprikát – kilónként – 650 forintért adták, s aki legalább három kilót vett, ötven forinttal olcsóbban vihette haza.

 S akik a hétvégi menühöz kerestek alapanyagot, azok a házi csirke comb kilóját 2200 forintért szerezhették be, a mell 2400-, míg az aprólék 1900 forint volt. Tojásból ezúttal is  bőséges volt a felhozatal: az S-méretű 39 forint, a mély almos 87 forint, s az árus szerint pénteken az L-es keresték leginkább, melynek darabja 79 forintba került. Szilvát 400 forintért is lehetett venni kilónként, a csemege kukoricát 150-200 forintért adták.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában