Képzések

2023.09.01. 14:23

Felnőttek is kitanulhatják a cukrász- és pékszakmát

Újdonság, hogy felnőttoktatás keretében pék-cukrász képzést indíthat a Kinizsi Pál élelmiszeripari technikum és szakképző iskola. A jelentkezők másfél év alatt szerezhetnek szakmát.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Papné Szabó Ibolya igazgató azt mondta: a 2023–2024-es tanévben összesen 320 diák kezdi el a tanulmányait, közel 10 százalékkal többen, mint egy éve. A hagyományos képzés keretében a fiatalok a pék-, pék-cukrász, édességkészítő-, hentes- és húskészítménykészítő-szakmát is választhatták, s ezen kívül technikusokat is oktatnak. 
A középiskolások több duális képzőhelyre járnak, így a Kometán és a Slendyn kívül a Deseda pékségbe is. Az igazgató hangsúlyozta: az élelmiszeripar továbbra is kiemelt szakterület. A végzősök számos helyi és környékbeli cégnél helyezkedhetnek el, s a húsiparon kívül a tejfeldolgozás, valamint a pékségek, sütödék is állást kínálnak. Ezen kívül a technikusok laboratóriumokban is dolgozhatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában