Somogy

2023.09.15. 11:04

Helyszínelők mérték össze a tudásukat

A 12. országos baleset-helyszínelői versenynek Győr adott otthont, a háromnapos rendezvény csütörtökön ért véget.

Harsányi Miklós

 Összesen hat helyszínen mérték össze tudásukat a résztvevők a versenyen, s tizenkilenc csapat, köztük egy somogyi is indult. 
– Az ország összes vármegyéjéből érkeztek egyenruhások Győrbe, akik az első napon KRESZ, illetve szakmai ismereteikről adtak számot – derült ki a rendőrség tájékoztatójából. – A folytatásban gyakorlati versenyeken mérték össze szakértelmüket a versenyzők. A verseny második napján négy helyen mutatták be tudásukat a csapatok, különböző komplex, bonyolult baleseti szituációkban, melyek nagy szakmai tudást és alaposságot igényeltek. A Somogyot képviselő páros tagjai Marcaliban, illetve az autópályán látnak el szolgálatot. 
A verseny szervezésének és lebonyolításának joga mindig azt a vármegyét illeti meg, melynek csapata az előző évben első helyezést ért el, így került a verseny idén Győrbe. A rendezvény csütörtökön ért véget, s a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapata győzött, a második helyezett Veszprém lett, míg a harmadik helyen a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában