Jegyzet

2023.09.19. 09:41

Kötélhúzás

Kovács Gábor László

Mint a szél, suhant el talán karnyújtásnyira sem lévő távolságra tőlem egy biciklis, aztán a gyalogosoknak fenntartott lépcsőn bukdácsolt lefelé lassítás nélkül. Nem késztette megfontolásra az sem, hogy előttem egy középkorú asszony lépdelt két megpakolt cekkerrel. Éppen elkerülhető volt a gázolás, de ezt a tízévesnek látszó fiú nem mérte fel, csak száguldott a kaposvári Eszterházy híd lépcsőjén. Drága bringával, olcsónak éppen nem mondható teniszütőt szállítva, sisakban. Annyira meglepett a váratlan felbukkanása, hogy néhány keresetlen szót küldtem utána. Még be sem fejeztem, amikor elrobogott mellettem a nagyobbacska társa, olyan 13 éves forma srác, hasonló felszerelésben. Ugyanazon az útvonalon érkezett, és a lépcső alján együtt kerekeztek tovább, mintha mi sem történt volna. 

Legutóbb a lellei Kishegy környékén lepett meg egy csapat krosszmotorozó kamasz, a turisták használta ösvényen száguldoztak, bőgetve a járgányaikat az erdő csöndjében. Quadon és motoron ülő fiatalok egyre gyakrabban bukkannak fel a somogyi természetben. Legutóbb egy Kaposvárhoz közeli kisvárosban alakult ki miattuk veszekedés az internetes közösségi oldalakon. Egy hölgy fakadt ki, miután veszélyes közelségben robogott el mellette egy tini az erdőben. A kisváros két pártra szakadt, mert valaki azt javasolta, hogy feszítsenek ki kötelet a fák közé, hogy elejét vegyék a motorosok száguldozásának. Mások a gyerekek védelmében küldték melegebb éghajlatra a kötélhúzót. Mindennek van határa, az indokolatlan sebességnek is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában