Segítség

2023.09.26. 10:30

Laptopot kapnak a somogyi felsősök

Góz Lilla

Összesen húszezer laptopot osztanak szét budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei köznevelési intézményekben – közölte a Delta Technologies portálunkkal. Leányvállalatuk, a Delta Systems Kft. két ütemben – mintegy négymilliárd forint értékben – 10-10 ezer laptopot fog szállítani az iskolákba, miután elnyerték a Digitális Kormányzati Ügynökség által kiírt közbeszerzést. 
Úgy tudjuk, hogy kaposvári és a siófoki tankerületi központokba is hamarosan megérkeznek a laptopok. A teljes projekt keretében 140 ezer diák kap új eszközöket. Az iskolák laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntés. 
Lapunkkal azt közölték: mindezzel az a cél, hogy a távoktatáshoz, és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve az állami oktatásban részt vevő felső tagozatosok. Ezért az intézményfenntartó Klebelsberg Központ évről évre, felmenő rendszerben látja el laptopokkal az ötödik évfolyamra beiratkozókat és tanáraikat.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában