Helyi közélet

2023.09.13. 10:56

Lovat fontak a vesszőből

Góz Lilla

Kelevíz község önkormányzata nyerte meg a Legszebb stand címet a VI. Országos közfoglalkoztatási kiállításon Budapesten. Vargáné Balatincz Krisztina polgármester elmondta: műhelyükben hónapokat készültek a tárlatra. A vesszőből fonott ló, gólya, malac mellett hímzett népi motívumokkal díszített terítők, falvédők is helyet kaptak. A dekorációban fonott kosarak és demizson is szerepelt. 
– Nagyon büszkék vagyunk a kicsiny falunkra, a szorgos kezű közmunkásainkra, hogy az országos versenyen nyolcvan kiállító közül elhozhattuk az első helyezést – mondta el a polgármester. Hozzátette: 2018-ban egy harmadik helyet már szereztek és a megyei kiállítást már háromszor megnyerték. Legközelebb, október 30-án a Zala vármegyei közfoglalkoztatási kiállításon mutatkoznak be vendégként. Megtudtuk, a kelvíziek kézművesboltja is épül közben. Sikeresen pályáztak és a Top Plusz forrásból fejleszteni tudják boltjukat hetvennégy millió forintból. Az önkormányzat a régi Áfész épületét 2018-ban vásárolta meg, az épületben a helyi és a környékbeli közmunkások kézműves termékeit árulják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában