Együttműködés

2023.09.12. 20:00

Közösen dolgoznak Somogy gazdaságáért

Somogy vármegye gazdasági szakemberei voltak hétfőn a díszvendégei a Közösségépítő, Klaszter és Vállalkozásszervező Ház klubjának (Kkvház)a Pénzügyminisztériumban.

Góz Lilla

A kormányhivatal, a Kaposvári Szakképzési Centrum, az iparkamara, a MATE Kaposvári Campusának delegáltjai és vállalkozók mutatkoztak be és közösen tanácskoztak a digitalizációról.  

A mikro, kis-és középvállalkozások megsegítését tűzte ki célul a a Kkvház. – Lényegesen nagyobb a gazdaságban betöltöttük szerepük, mint az ország gondolja és fontosnak tartjuk, hogy a vállalkozások első vezetői versenyképesek legyenek és minden hónapban a Pénzügyminisztériumban szervezünk találkozókat nekik – mondta el Gulyás József, a  Kkvház Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: hétfőn délután nyolcvan gazdasági szereplő tanácskozott adószakemberek és Szolnoki Szabolcs technológiáért felelős helyettes államtitkár közreműködésével. – A fókuszcsoportos beszélgetéseknél kialakult egy vélemény és ezeket összegezve tesszük le a gazdaságpolitika asztalára. Ezúttal arról tanácskoztunk, hogy mi az a három dolog, amely akadályozza a digitalizáció terjedését a kis-és középvállalkozások között –  jegyezte meg Gulyás József. Kiemelte: a koronavírus járvány alatt az online térben rendeztek találkozókat, amelyek továbbra is fennmaradtak a személyes kapcsolatfelvétel mellett. 

 

Somogyból Pfundt Szilvia lett a Kkvház nagykövete, aki megszervezte, hogy a szakmai találkozókon az iparkamara, a helyi szakképzési centrum, a kormányhivatal, az egyetem és vállalkozók vegyenek részt. – Közösen azon dolgozunk, hogy minden eszközzel segítsük a somogyi vállalkozásokat, javítsuk versenyképességüket, piaci helyzetüket – emelte ki Pfundt Szilvia. A digitalizáció téma nem áll tőle messze, még a koronavírus járvány előtt határozta el, hogy a beszédóráit az online térbe teszi át. – Kitaláltuk, hogy webkamerán, mikrofonos fülhallgatóval legyenek a foglalkozások, volt, aki nyaralása közben vett részt az órán és ezt a kényelmesebb utat egyre többen kedvelik– tette hozzá Pfundt Szilvia, a Happy End Nyelviskola ügyvezetője. A szakmai találkozón az is elhangzott, hogy a Kaposvári Szakképzési Centrum informatikát tanuló diákjai a Kometa 99 Zrt.-nél szerezhetnek szakmai gyakorlatot. Prohászka Balázs, a kaposvári húsüzem ügyvezető igazgató-helyettese felajánlotta a nagyvállalati tudásanyagukat a kis-és középvállalkozások számára. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában