Támogatás

2023.09.06. 18:49

Örökbe fogadott egy tantermet a Ziehl-Abegg

Marcali Ziehl-Abegg Gépészet Szaktanterem. Ezt a nevet viseli ezentúl a Siófoki Szakképzési Centrum marcali Hikman Béla Szakképző Iskola gépi forgácsoló tanterme, amit a marcali vállalat 6,5 millió forintos beruházással újított fel.

Vigmond Erika

Szijártó Ferenc, a marcali Ziehl-Abegg Kft. ügyvezető igazgatója a keddi átadáson elmondta: mindig is nagy hangsúlyt fektettek a szakképzésre és annak támogatására. Eddig a marcali vállalat tanműhelyére koncentráltak, de eljött az ideje, hogy modern infrastrukturális környezet megteremtésével az iskolai oktatás területén is aktívabb szerepet vállaljanak. 
Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a kezdeményezés példaértékét emelte ki, Sütő László, Marcali polgármestere pedig a fejlődést szolgáló tudás fontosságáról beszélt. Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke azt fogalmazta meg, hogy a fiatalok megtartását is segítik a megfelelő oktatási körülmények és a piachoz rugalmasan igazodó szakképzési struktúrák. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője arra tért ki, hogy a vállalat ezzel egy olyan folyamatot indíthat el, amely valamennyi érintettnek előnyére válik és remélhetőleg melyben más cégek is követhetik majd ezt a példát. Ezt erősítette meg Kerner Krisztina, a Hikman Béla Szakképző Iskola igazgatója is, előrevetítve a „Fogadj örökbe egy tantermet!” program indítását, remélve, hogy élnek a lehetőséggel a duális partnereik és a szakképzést támogatók egyaránt. 
Az ünnepélyes avatás végén a harmincfős tantermet szalag­átvágással adták át jelképesen a tanulóknak és az oktatóknak. 
Fotó: V. E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában