Adomány

2023.09.13. 21:00

Speciális műszerre gyűjt a siófoki kórház

Az állandóan izgő-mozgó kisgyerekek, vagy éppen babák orvosi vizsgálata még laikus szemmel is kihívásnak tűnik.

Koszorus Rita

 Ám vannak már olyan műszaki megoldások, amelyekkel még a legörökmozgóbb pici is – szó szerint – egy szempillantás alatt diagnosztizálható. Egy 2,8 millió forintos speciális műszerre gyűjt a Siófok Város Semmelweis Alapítványa. A szemészeti készülék speciálisan a csecsemők és gyermekek látásvizsgálatára alkalmas. 
– Akár egy méter távolságból is el lehet végezni a vizsgálatot, ezért ezzel a műszerrel a szemészet és a gyerekosztály munkája is egyszerűsödhetne, mondta el kérdésünkre Pintér István főigazgató. A Plsoptix nevű készülék előnye az is, hogy a vizsgálatot akár úgy is el lehet végezni, hogy közben a kisgyermek vagy csecsemő az édesanyja ölében ül. Ráadásul előtte nem kell alkalmazni pupillatágító szemcseppet sem, s mindkét szem egyszerre megvizsgálható. 
A gyermekbarát diagnosztikai eszközt a Siófoki Kórház adományok segítségével igyekszik beszerezni, így minden támogatást szívesen fogadnak. 

Bárki hozzájárulhat felajánlásával a jó célhoz, amelyet a Siófok Város Semmelweis Alapítvány 11743040-20043094-00000000 számú bankszámlájára utalhat el. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában