Fotók

2023.09.08. 14:56

Újraélték a diplomaosztót a nyugdíjas pedagógusok

Díszdiplomát vehettek át a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán azok a pedagógusok, akik 70, 65, 60 és 50 évvel ezelőtt végeztek a felsőoktatási intézményben.

Marosi Gábor

Az egyetemnek 83-an jelezték, hogy szeretnének gránit, rubin, vas, gyémánt, vagy éppen aranydiplomát igényelni. Közülük 34-en személyes vették át a dokumentumot pénteken délelőtt.

Giesz Gyuláné gyémántdiplomás lapunknak elmondta, a szentjakabi iskolában kezdett el dolgozni, miután pedagógus végzettséget szerzett, majd 1967-től a Gyakorló-iskolában folytatta a munkát, ahonnan igazgatóhelyetteseként ment nyugdíjba. A nyugdíjas pedagógus az elmúlt évtizedekben nagyon sok hallgatót készített fel tantárgypedagógiára, és indította el őket a pályán. Csak úgy mint a saját gyerekeit, hiszen mindkét lánya pedagógusként dolgozik. – Örülök, hogy ezt a pályát választottam, nem bántam meg – hangsúlyozta Giesz Gyuláné a díszdiploma átadón.

Józsa Krisztián, a MATE Neveléstudományi Intézetének igazgatója az eseményen egy rövid előadásban ismertette a résztvevőknek, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan alakult át az egyetem, és jelenleg milyen képzési lehetőségeik vannak a hallgatóknak. Kiemelte, a Kaposvári Campuson belül a pedagógia a legnagyobb létszámú képzés. Józsa Krisztián arról is beszélt, idén csaknem 500 hallgatót vettek fel pedagógus képzésre, a legtöbben a gyógypedagógusok vannak. Az intézetigazgató hozzátette, a mintegy félezer hallgató 80 százaléka levelezős, a többi nappali képzésben tanul.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában