Napi cuki

2023.09.27. 10:32

Cuki vidraikrek cseperednek Petesmalomban

Iker kisvidrák érkeztek Balogh Mártához Petesmalomba.

Góz Lilla

 – Pénteken csörgött a telefonom, hogy két baba vidrát találtak és a Sóstói Vadvédelmi Központ hozzánk irányította a két férfit, akik a picik csipogó hangját hallották munka közben – mondta el Balogh Márta. Hozzátette: egy akna mélyén találták meg a öt hetes körüli vidrákat, akik sírdogálva, olajosan, kimerülve várták megmentőiket. A megtalálók autóba ültek, ruhákkal bélelt dobozban Sárszentmihályról több, mint kétszáz kilométert utaztak Petesmalomba, hogy a kicsik jó kezekbe kerüljenek. – Mindegyik állat nagyon alultáplált volt és dehidratált, szerencsére már jobban vannak, három óránként etetem őket tápszerrel és élvezik a bújózsák melegét – mesélte Balogh Márta. 

 

Kiemelte: a piciket chippel is ellátják és egy évig gondozza őket, majd a szabadba elengedi a vidrákat. – Mindent elkövetek azért, hogy úgy neveljem az ikreket, hogy visszatérhessenek a vadvilágba, ahol a helyük van – emelte ki a vidramama.  Dóri és Dollika mellett még két nagyobb vidrát gondoz Márti. Orsi és Olivér már a vidraóvodában cseperedik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában