Helyi közélet

2023.10.30. 18:09

Érkezik a Superbike-vb a balatoni versenypályára

A gyorsasági motoros világbajnokság 2024-es versenynaptára igazán különleges meglepetést tartogat a magyar rajongók számára. A Balaton-felvidék szívében, Balatonfőkajáron kerül megrendezésre az egyik futam, így a Balaton Park Circuit aszfaltcsíkján száguldanak majd a világ legjobb motorosai.

Sonline.hu

Fotó: worldsbk.com

A Superbike-vb nem csak a motoros sportok kedvelőinek kínál izgalmakat, hanem azoknak is, akik szeretnék testközelből megtapasztalni a versenyek adrenalindús hangulatát - tudta meg a LikeBalaton.hu. A balatonfőkajári pálya pedig kiváló helyszínt biztosít a látványos futamokhoz, hiszen a Balaton közelsége és a természeti környezet egyedülálló atmoszférát teremt.

A Superbike-vb 2024-es versenynaptára szerint a magyarországi futam augusztus 23–25. között kerül megrendezésre, így a nyár utolsó hétvégéjén a Balaton partján nem csak a víz csobogását, hanem a motorok hangját is hallhatjuk.

A vb hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint a magyarországi futam a 12 versenyből álló idény nyolcadik fordulója lenne, de ahhoz, hogy valóban megrendezhessék az eseményt, a pályának még át kell esnie az ilyenkor szokásos ellenőrzésen, azaz a homologizáción.

A Superbike-vb következő szezonjában a tervek szerint az észak-olaszországi cremonai pálya is bemutatkozik, a balatonfőkajári aszfaltcsík mellett az lesz a másik új helyszín.

20230916_Auchan Szlalom Autóverseny _MP_HBN-13
Nem csak autós versenyeket rendeznek az újonnan átadott pályán. Fotó: Molnár Péter

SUPERBIKE-VB, A 2024-ES VERSENYNAPTÁR:

Február 23-25.: Ausztrália, Phillip Island

Március 22-24.: Spanyolország, Barcelona

Április 19-21.: Hollandia, Assen

Június 14-16.: Olaszország, Misano

Július 12-14.: Egyesült Királyság, Donington Park

Július 19-21.: Csehország, Most

Augusztus 9-11.: Portugália, Algarve

Augusztus 23-25.: MAGYARORSZÁG, BALATON PARK CIRCUIT

Szeptember 6-8.: Franciaország, Magny-Cours

Szeptember 20-22.: Olaszország, Cremona

Szeptember 27-29.: Spanyolország, Alcaníz

Október 11-13.: Spanyolország, Jerez

Forrás: Likebalaton.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában