Fotók!

2023.10.29. 15:02

Lan-partival is ünnepelte 60 éves fennállását a boglári iskola

Idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikum és Gimnázium Balatonbogláron.

Mócza Dániel

Ahogy korábban már megírtuk, a hat évtizede a munkaerőhiány következtében a Balatonboglári Borgazdasági Zrt. hívta életre az iskolát, hogy helyben tanítsák a kertészeti és mezőgazdasági szakembereket.

Ötödik éve már, hogy az októberi nyíltnapok keretein belül, a végzős diákok helyi számítógépes versenyt tartanak, amire már szeptemberben elkezdenek felkészülni. 
 

Öröm volt látni, ahogy mind a 26-an egy csapatként, minden akaratukat összeszedve megszervezték az V. Mathiász-NewLan partit. Nem féltek a felmerülő problémáktól és végül sikeresen megoldották azokat. 

– mondta Balog Krisztián a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium igazgatója, aki jó kezdeményezésnek tartja a Mathiász-Lant, mert itt a fiatalok kiélhetik a kreativitásukat és a tanultakat is jól fel tudják használni a gyakorlatban.

Fotók: Bene Ádám

 Vannak, akik a közösségi oldalért felelnek vannak, akik a Mathiász-Lan weboldalát tartják fent és készítik el minden évben, meg ott vannak a jövő „hálózati szakemberei”, akik a helyszínen építik ki a hálózatot és a játékokért felelős számítógépes infrastruktúrát. 

– meséli tapasztalatait Goóz László az intézmény egyik informatika tanára.

Maksi Dávid szervező, 5/13. AB osztályos tanuló véleménye szerint a legnehezebb feladat az egészben a szponzorok megkeresése volt.  

Számunkra komoly kihívás volt, meggyőzni őket, hogy miért érdemes anyagi vagy tárgyi támogatással segíteniük egy diákok által készülő rendezvényt. Szerencsére mindenki, akit megkerestünk kedves és segítőkész volt, úgyhogy a jövőben biztosan fogjuk tudni kamatoztatni ezeket az újfajta tapasztalatokat is. 

– mesélte Maksi Dávid.

Előzetes regisztráció alapján két játékra várták a jelentkező csapatokat a szervezők, ezek a 2009-ben kiadott League of Legends és az idei év egyik legnagyobb újdonsága a Counter-Strike 2.

A versenyek visszajátszását megtekinthetitek a Mathiász-Lan twitch csatornáján.

Mathiász-Lan eredmények:

League Of Legends

Helyezés

Counter-Strike 2

Helyezés

Bingus

1

KGB Reimagined

1

Teletabik

2

Znet Last Minute

2

G2 Juniors

3

MFM E-sport

3

Bene Ádám, az intézmény rendszergazdája kérdésünkre elmondta, hogy az idei évben 19 cég is segítette a diákok munkáját különböző felajánlásokkal, amit szétosztottak a helyezést elérő játékosok és a verseny közben elhangzott kérdésekre jól válaszoló vendégek között.

Az első helyezett tagjai fejenként egy-egy sajátkészítésű lézervágott faliórát és egy szponzor által elkészített Mathiász LAN-os egérpadot kaptak, a második és a harmadik csapat pedig szintén sajátkészítésű, lézergravírozott plexi díjakban részesültek.



 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában