Ünnepség

2023.10.26. 17:30

Ünnep Balatonbogláron: hatvan éves a boglári Mathiász

Hatvan éves a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikum és Gimnázium.

Góz Lilla

Balog Krisztián, a balatonboglári iskola igazgatója elmondta: hat évtizede a munkaerőhiány következtében a Balatonboglári Borgazdasági Zrt. hívta életre az iskolát. Először szőlőtermesztő képzést indítottak, majd a mezőgazdasági képzési paletta bővült kertész és mezőgazdasági gépész képzéssel. Huszonhét éve informatikai képzés is van az iskolában, amely nagyon népszerű. A Nemzeti Kézilabda Akadémia diákjai tíz éve járnak a gimnáziumi tagozatba, valamint a sport-edző képzésen is sokan vesznek részt. 

 

Több mint ötszáz fiatalt oktatnak az iskolában. A Mathiász Napok keretében nyílt órákat, továbbtanulási tájékoztatókat szerveztek az oktatási intézményben, valamint megkoszorúzták névadójuk tábláját. Csütörtök délután a a verses, néptáncos ünnepi műsort követően fényképes visszatekintést tartottak a Varga Béla Művelődési Házban, amelyen az egykori diákok és tanárok is részt vettek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában