Elhelyezés

2024.05.03. 11:30

A helyi ovi vonzóbb a szülők között

Szinte változatlan, vagy magasabb létszámmal kezdik meg az új nevelési évet az általunk megkérdezett somogyi óvodák az ősztől. Az intézményekbe a múlt héten lehetett beiratkozni. A kaposvári óvodákban több mint félezer gyereket regisztráltak.

Marosi Gábor

Megérte 250 millió forint pályázati pénzből felújítani az óvodát és bölcsődét építeni Somogyjádon egy éve. Az intézménybe idén 18 új óvodást írattak be szüleik. Kurucz Gáborné, a Somogyjádi Mikrotérségi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde főigazgatója elmondta: jelenleg 64 gyerekük van, ősztől azonban több mint 70-en járnak az intézménybe helyből, Alsóbogátról, Eddéről és Várdáról. 
– Azt látjuk, fontos a szülőknek, hogy ne vigyék el a városba gyermekeiket, hanem helyben írassák be – hangsúlyozta Kurucz Gáborné. – Szerencsére sok többgyermekes család költözött a településre, ezért bőven van utánpótlás. Családcentrikus intézmény vagyunk, odafigyelünk a hagyományápolásra és a személyiségfejlesztésre – tette hozzá a főigazgató. 
A kaposfői Napsugár Óvoda és Mini Bölcsődében is folyamatosan emelkedik a létszám. Pám Miklósné igazgató érdeklődésünkre elmondta, csaknem húsz gyerekkel gyarapodtak, de a környező településről várhatóan még érkeznek hozzájuk fiatalok. Jelenleg nyolcvanegy óvodásuk van, a következő nevelési évtől előreláthatólag meghaladja a számuk a kilencvenet. 
A toponári Festetics Karolina Központi Óvoda is népszerű a szülők körében. Bekesné Porczió Margit igazgató azt mondta: Patalomból, Zimányból, Orciból is fogadnak fiatalokat, de több olyan szülő is hozzájuk íratta be gyermekét, aki a MATE-n dolgozik. – Örökös zöldóvoda címmel kitüntetett intézményünkben szép, rendezett környezettel, tágas udvarral és sok programmal várjuk a gyerekeket – tette hozzá. 
Fotóill.: Lang Róbert

 

Nincs változás 


Majdnem ugyanannyi első osztályos kezdi meg a tanévet szeptemberben a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolához tartozó intézményekben, mint egy évvel ezelőtt. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgató lapunknak elmondta: a két héttel ezelőtti beiratkozáson 421 tanuló nevét rögzítették az iskolák. A legtöbben, összesen 74-en a Kodály-iskolát választották. A főigazgató kiemelte, 208-an a körzetükhöz tartozó iskolába járnak majd az ősztől, 213 gyerek azonban a körzetén kívül eső intézményben kezdi meg tanulmányait. – Minden iskolában azt tapasztaltuk, hogy a beiratkozásra felkészülten jöttek a szülők és együttműködőek voltak – mondta Szabó Zoltánné. 
A főigazgató arról is beszélt, hogy a Berzsenyi-iskola leendő elsőseit még náluk íratták be, a gyerekek azonban szeptembertől már egyházi fenntartású intézménybe járnak, miután az evangélikus egyház vette át az intézményt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában