Bulvár-celeb

2024.05.20. 19:05

Egészen elképesztő: III. Károlynak még Erzsébet királynőnél is nagyobb a vagyona

Mielőtt király lett, kiváló üzletember volt és ez sok pénzt hozott a konyhára.

MW

III. Károly király

Fotó: Anadolu via AFP

Károly király most már gazdagabb, mint az édesanyja. A Sunday Times 2024-es listája szerint a brit uralkodó személyes vagyona 770 millió dollár, amivel a 258. leggazdagabb ember az Egyesült Királyságban. Ez 12 millió dolláros növekedést jelent 2023 óta - írja az Origo.

Károly vagyona jóval meghaladja édesanyja, a néhai II. Erzsébet királynő vagyonát, ugyanis egy 2022-es felmérés szerint II. Erzsébet királynő személyes keresete 468 millió dollár volt, mikor 2022. szeptember 8-án meghalt.

Azonban az uralkodó meg sem közelíti Hugh Grosvenor, Westminster hercegét, aki György herceg keresztapja, vagyona pedig hatalmas, 12,8 milliárd dollár. A hírek szerint Grosvenor Harry herceg és Meghan Markle fiának is a keresztapja, azonban a pár úgy döntött, hogy ez nem hozzák nyilvánosságra.

A király egy korábbi alkalmazottja elárulta, hogy Károly újjáépítette a vagyonát a 21 millió dolláros válása után, ugyanis a cornwalli hercegségből származó nyereséget félretette. Határozottan cáfolta, azt a feltételezést, hogy Kamilla királyné sok pénzt hozott volna a kapcsolatukba, amikor 2005-ben összeházasodtak, így minden, amit az uralkodó elért, azt egyedül tette.

A cornwalli hercegség egy hatalmas, 1 milliárd dolláros birtok hatalmas földdel és házakkal. A hercegség kereskedelmi ingatlanokat is bérel Londonban, Milton Keynesben és Cornwallban, melyek olyan bevételeket termelnek, hogy támogatják a walesi herceget, családját és jótékonysági tevékenységét is.

Vilmos herceg 75 éves apjától örökölte a birtokot Erzsébet királynő halála után.

A The Sunday Times szerint Károly 2011 és 2022 között 42,6 százalékkal, több mint 31 millió dollárra növelte a hercegség éves nyereségét - számolt be róla a People.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!