Program

2023.10.20. 17:16

Már készülnek a balatonlellei Murci Fesztiválra

Igazi vendéglátásban lesz részünk szombaton a festői Kishegyen, a Murci fesztiválon, ahol a különböző pincészeteknél kialakított vendégváró pontokon murcit, vagyis a must és a bor között lévő, nyelvet bizsergető, szénsavas italt is kóstolhatunk – írja a Likebalaton.hu.

A Hegyszépítő Társaság ötlete alapján, a Balatonlellei Hegyközség szervezésében 13 környékbeli pincészet, 12 étterem, 1 minden mentes cukrászda és 1 pálinka manufaktúra kínálata közül választhatunk. A parkolóban – a többi között – kézműves termékek, házi sajtok, szőlőből készült lekvárok és még egy játszóház is várja a látogatókat.

 

A Murci Fesztivál több éttermét is kipróbálhatjuk

A balatonlellei Kedvesem étterem igazi őszi ínyencségekkel készül az ötödik Murci Fesztiválra. Előételként egy tokaji aszús kacsamáj pástétomot kínálnak szőlővel, mogyoróval, mini fonott kaláccsal.

Főételként pedig marha Stefániát, vadaskrémmel, pirított szalvétagombóccal, savanyított répával és tejfölhabbal.

– Elkötelezettek vagyunk a magyar konyha mellett, sok olyan ételünk van, ami ízeiben a tradíciókat idézi, mégis modern változatban tálaljuk – mondta a likeBalaton.hu-nak Nagy Csaba, a Kedvesem étterem tulajdonosa, aki szerint a fesztiválon minden vendéglátó kiemelten figyel a minőségi alapanyagokra és a sokszínű gasztrokínálatra. Mint megtudtuk, az előételek 1800 és 2300 forint között, a főételek pedig 2700 és 3300 forint között lesznek beárazva.

A mérsékelt árak lehetővé teszik, hogy több helyen is megkóstolhassuk a válogatott minőségű alapanyagokból készült finomságokat.

Több ezer látogató

– Nagyon jó ételek lesznek, a borvidék borai pedig magukért beszélnek. 2-3 borászatnál murcit is lehet majd kóstolni, amit kifejezetten erre a fesztiválra tettek félre a termelők. A korábbi rendezvényekhez képest annyi változás lesz, hogy minden vendégváró ponton más-más zenei produkció szórakoztatják a közönséget. Minket a Bolemon Tanyán lehet majd megtalálni, ahol latin zene biztosítja a megfelelő hangulatot. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy ezt az eseményt nagyon szeretik az emberek.

A Murci Fesztivál az egyik legsikeresebb balatoni gasztrorendezvény, ahol 7-8 ezer ember is megfordul

– emelte ki Nagy Csaba.

 

Tökös programok a hosszú hétvégén

Október 21-én délelőtt 11 órától két városi kisvonat, valamint a Tekergő nevű elektromos kisbusz szállítja azokat a vendégeket a helyszínre, akik nem szeretnének autóval közlekedni. A városi kisvonatok a központban lévő buszmegállóból indulnak, a végállomásuk pedig a Gémeskútnál lesz. Így kényelmesen fel lehet jutni a helyszínre.

Vasárnap sem marad program nélkül Balatonlelle. Október 22-én a Szabadtéri Színpadnál Tökéletes Nap elnevezéssel

családi futóversenyt, tökfaragó versenyt, tökös ételek versenyét, kézműves vásárt és zenei programokat szerveznek,

így érdemes lesz az egész hosszú hétvégét a déli parti városban tölteni.

Forrás: LikeBalaton.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában