Lehetőség

2023.10.17. 09:00

Már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Góz Lilla

 Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás, a 2024 februárjában induló felsőoktatási képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni. Elsősorban mesterképzéseket hirdetnek meg, amelyekre állami ösztöndíjas és önköltséges formában is azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2024 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget. Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban és csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg. A ponthatárokat várhatóan 2024. január 23-án hirdetik ki. A keresztféléves képzésekre kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet jelentkezni. A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig rögzíteni és hitelesíteni is kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni. 
A korábbi keresztféléves felvételi eljárásban 251-en nyertek felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, Kaposváron tizenketten kezdhették meg tanulmányaikat februártól. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában